середа, 17 червня 2015 р.
Народний засіб від ракових захворювань | Морква
Японський професор Т. Хираяма вивчав залежність між способом життя людей і смертністю від ракових захворювань. Він проводив свої дослідження протягом 20 років. З 1965 по 1985 рік він обстежив близько 265 тисяч чоловік у віці старше 40 років. Результати досліджень показали наступне. Різноманітні шкідливі звички - неправильне харчування, вживання алкоголю, куріння і т. П., - Безсумнівно, провокують розвиток цієї трудноизлечимой хвороби. Однак дуже важливо знати, що навіть при найгіршому способі життя включення в щоденний раціон моркви та інших жовто-зелених овочів знижує ймовірність захворювання на рак практично на 50%. При найкращому варіанті, коли людина веде нормальне здорове життя, без зловживань для свого здоров'я, і ??при цьому щодня і в достатній кількості вживає морква та інші жовто зелені овочі, можливість захворювання ракової хворобою найнижча. В останні десятиліття, як свідчить статистика, в ряді країн світу, в першу чергу в Японії та Фінляндії, вельми істотно знизився відсоток злоякісних пухлин шлунка. Фахівці пов'язують цей факт із збільшенням споживання місцевим населенням мандаринових, апельсинових і інших висококаротінових соків, а також моркви та інших жовто-зелених овочів з підвищеним вмістом бета-каротину. І навпаки, надмірне вживання м'ясної їжі призводить до збільшення ризику ураження шлунка раковими пухлинами. Кілька років тому в університеті штату Арізона, США, встановили, що бета-каротин, який міститься в моркві і зелених листових овочах, затримує розвиток деяких пред ракових захворювань. Для цього необхідно отримувати в добу не менше 30 мг бета-каротину. Таке його кількість міститься в двох-шести 100-грамових морквину. Вчені підтвердили те, що давно вже помітила народна медицина. Помаранчево-червона морква неймовірно багата антиоксидантами і речовинами, що оберігають наш організм від раку. Бета-каротин - найбільш відомий з них. Людський організм здатний переробляти його в ретинол в міру необхідності. Але бета- каротин лише найбільш вивчений представник каротиноїдів, що містяться в моркві. Вже виявлено безліч інших аналогічних органічних речовин, що володіють таким же, а то і більш ефективним впливом на наше здоров'я. Як довели учені, вживання у великих кількостях продуктів, що містять каротиноїди, зменшує ймовірність захворювання на рак підшлункової залози, простати і легенів. Навіть у курців ракові пухлини спостерігаються рідше, якщо вони дотримуються дієти, що містить каротиноїди. Ті курці, в чиєму харчуванні каротиноїдів недостатньо, захворюють раком в чотири рази частіше, ніж курці, які з'їдають хоча б по одній моркви в день. Уявіть собі, яка кількість цих цінних захисних речовин буде отримувати ваш організм, якщо ви будете щодня випивати хоча б по одній склянці морквяного соку. Каротиноїди - далеко не єдине багатство цього соку. Солодка морква містить ще одну корисну органічна сполука, яка має вражаючу здатність відновлювати пошкоджені молекули ДНК. Ці молекули є носіями генетичного коду, і пошкодження їх структури - основна причина злоякісного переродження клітин і передчасного старіння організму. Захистіть свої молекули ДНК від пошкоджень, і ви захистите своє тіло від старіння і від раку. Ця речовина якраз і відіграє тут роль природного біологічного захисника. На думку вчених, його молекули буквально «пролазять» між основними парами молекул ДНК і виправляють завдані їм структурні пошкодження. Під час експериментів було виявлено, що якщо з крові хворої людини взяти патологічно. змінені білі кров'яні клітини і додати до них МОР, то відбуваються біологічні чудеса і хворій людині можна повернути вже зовсім здорові білі кров'яні клітини. У Китаї в провінції Лін-Шань вчені провели масове вивчення на 30 тисячах жителів антиракового дії вітаміну Е і бета-каротину. Обидва ці речовини якраз присутні у моркві. Експерти підрахували, що щоденний прийом великої кількості овочів і фруктів, у тому числі моркви, може знизити ризик захворювання раком на 50%! Національний інститут ракових захворювань в США рекомендує щодня вживати 5 порцій овочів і фруктів, включаючи моркву. Німецьке суспільство харчування радить складати щоденне меню на дві третини з рослинних продуктів. Біологічно активні вторинні рослинні речовини моркви мають різні відправні точки відносно захисту організму людей від злоякісних пухлин. Наприклад, біофлавоноїди, подібно так званим «блокаторів», можуть зупиняти перетворення неактивних канцерогенів в активні. Біофлавоноїди і каротиноїди моркви, крім того, «вловлюють» вільні радикали кисню в організмі і таким шляхом протидіють появі ракових пухлин на ранній стадії. Під час цього процесу флавоноїди і каротиноїди, що знаходяться в рослинних продуктах, взаємодіють з вітамінами С і Е. Між тим, як стало відомо, вторинні рослинні речовини можуть стримати зростання і вже наявних ракових пухлин. X. Бем з Німецького дослідницького інституту харчування стверджує, що найкориснішим для здоров'я властивістю вторинних рослинних речовин є їх антираковий ефект. Його колега X. Беінг заявляє: «Існують докази того, що високий вміст в раціоні овочів є профілактикою раку легенів, шлунка і верхнього травного тракту, а також раку молочної залози, який досі пояснювався лише гормональними причинами». Нітрати, які містяться в більшості продуктів харчування, бактеріями можуть легко перетворюватися в нітрити, з яких утворюються викликають ракові пухлини нітрозаміни. Відомо, що багато нітратів міститься в солоних, м'ясних і ковбасних виробах. Містяться вони і в різних овочах, залежно від сорту рослини, способу і місця вирощування, а також здатності овочевого рослини акумулювати в своїх тканинах нітрати. Високим вмістом нітратів відрізняються продукти, вирощені в теплицях. Овочі з високою концентрацією нітратів не рекомендується довго піддавати тепловій обробці або розігрівати повторно, так як це викликає утворення нітрозамінів. Слід розвіяти побоювання людей, що бояться отруїтися нітратами, що містяться в овочах і фруктах, так як в них міститься настільки багато вітаміну С, що він майже повністю перешкоджає утворенню в шлунку нітрозамінових хімічних сполук, крім того, каротиноїди, флавоноїди та інші вторинні рослинні сполуки мають активним захисним біологічним дією для організму людини. Фахівці попереджають, що більш небезпечними, ніж нітрозаміни, є отрути грибкової цвілі, особливо афлатоксини, які можуть стати причиною раку навіть у незначних кількостях. Тому вони рекомендують не вживати в їжу продукти, які легко покриваються пліснявою, наприклад запліснявілі горіхи, зернові, хліб, овочі і фрукти. Дослідники встановили, що клітковина, бета-каротин, аскорбінова кислота і піридоксин, що знаходяться в коренеплодах моркви, а також низький вміст у них жирів, допомагають нашому організму боротися з раком. Вже давно відомо, що продукти харчування, що містять велику кількість дієтичної клітковини, знижують вірогідність виникнення раку молочної залози, товстої і прямої кишок, передміхурової та підшлункової залоз. Малий вміст тваринних і рослинних жирів в меню людини завжди асоціювалося зі зниженням ризику захворювання на рак молочної залози, кишечника, легенів, яєчників і підшлункової залози. Потрапивши в наш організм, бета-каротин перетворюється на ретинол, який гальмує розвиток раку шлунка, кишечника, сечового міхура, гортані, органів шиї, легенів і шийки матки. Вченими доведено, що аскорбіл-нова кислота, що знаходиться в моркві, володіє такими самими терапевтичними властивостями. Два інших органічних сполуки, що містяться в моркві, - р-кумаровая і хлорогенова кислоти -також зменшують ризик захворювання ракової хворобою. У коренеплодах моркви знаходиться каротиноид лікопін, який є потужним антиоксидантом і здатний перешкоджати розвитку злоякісних новоутворень.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар